Увага!
Форум тепер працює за адресою:
http://forenter.com/ або, точніше:
http://forenter.com/frog .

Автор Тема: Глобальне потепління  (Прочитано 4097 раз)

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
  • Шанування: -855
  • Стать: Чоловіча
Намагаюсь не робити якісь висновки щодо якоїсь важливої теми. Вивчаю, слухаю, що кажуть інші...

Тому, до проблеми глобального потепління зараз відношусь дуже скептично... Можна сказати, що взагалі не розділяю таку точку зору.

Якщо в когось є аргументи щодо цієї теми, то вискажіться.

А тут - як про вовка промовка - підкотила цікава передачка на "Ехо Москви"

http://www.echo.msk.ru/programs/code/642290-echo/

И вот я хочу вам доложить, что гениальный ученый, который открыл глобальное потепление, и гениальный труд, в котором всё это содержится, называется assessment report, т.е. доклад, организации, которая называется IPCC, или Intergovernmental Panel on Climate Change, созданной при Организации объединенных наций. Таким образом, глобальное потепление является первым в мире научным открытием, совершенным глобальной бюрократией. Более того, выводы из этого открытия изложены в документе, который называется «Summary for poliсymakers» («Выводы для политиков»). Я, честно говоря, не припомню, чтобы Ньютон или Эйнштейн писали что-то, что кончалось бы словами «выводы для политиков».
.....

Более того, 10 тысяч лет назад, как известно, кончился последний ледниковый период, явно без вмешательства человечества. Более того, в 10-13 вв. в средневековье наблюдался так называемый средневековый климатический оптимум, когда в Шотландии рос виноград, в Северной Германии рос виноград, когда викинг Эрик Рыжий, открыв Гренландию в 982 году, назвал ее зеленой – Гренландией. Море вокруг было свободно ото льда.

В 14-м веке в Европе наступил так называемый малый ледниковый период, который был абсолютной катастрофой для Европы, когда вообще вымерзало и умирало всё, потому что человечество гораздо лучше приспособлено к теплу, чем к холоду. В 16-м веке опять климат улучшился, и он был, судя по всему, близок по значениям к сегодняшним цифрам. И это означает, что климат – на протяжении даже письменной истории человечества – всё время колебался, всё время находится в динамическом равновесии. Климат изменяется. Нет такого, чтобы он становился лучше или хуже. Он изменяется всегда, к нему можно только приспосабливаться. Вот стратегия человечества – приспосабливаться к климату. Оптимума нет, и не понятно, что брать за отсчет, 13-й век или 19-й.

Balerynka

• Генеральний балакун
  • Шанування: 127
  • Стать: Жіноча
Я боюсь назвати теперішню ситуацію - глобальним потеплінням. Є зміна клімату, обумовлена рядом факторів. Орган ООН, який об"єднує в собі сотні експертів кліматологів, передрікає, що до 2100 року середня температура підніметься на 4-6 градусів Цельсія.
Бо за минуле століття температура підвищилась на 0,74 градуса і ймовірно підніматиметься й далі.
Це, звичайно, не просто так...Транспортні системи, електростанції, фабрики - парникові гази...

Є і ряд наслідків:
Полярні шапки тануть - рівень моря підніматиметься, це не лише загрожуватиме існуванню тим, хто живе на узбережжях, а й призведе до браку питної води.
Шторми, повені, засухи...
Підвищення температури на 2,5 гр. може поставити на грань голоду 50 мільйонів землян.
Хвороби кордонів не визнають - поширення тропічних хвороб, малярія...
Предчасна смертність серед людей, особливо тих, що мають проблеми з серцем та судинами, тваринного і рослинного світу...
Поява біженців, які шукатимуть кращого життя.

Ми складали проект, я постараюсь зараз знайти інформацію, яка стверджує, що кожна людина може зробити маленькі справи, аби жити надалі в  гармонії з природою.
Вічно закохана в небо, сонце, гори, хвилі, свободу і життя.
http://lilya-lilac.livejournal.com/

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
Балеринка, я якраз і дав вказівку на статтю, щоб ти трохи розслабилась з тими міфами...
:)

"гениальный ученый, который открыл глобальное потепление, и гениальный труд" - там треба читати у лапках

Balerynka

• Генеральний балакун
Я просто боюсь за своє майбутнє і, думаю, якщо зараз ЄС ухвалив купу договорів, щодо зменшення викиду парникових газів, якщо всі екологи починають бити на сполох, якщо люди на собі відчувають зміни клімату, то все ж щось відбувається з наволишнім середовищем.

І хай мій малюсінький вклад (вчасно вимкнути з зарядного пристрою телефон, поставити енергозберігаючі лампи, ходити частіше пішки, приймати душ, а не ванну, купувати екологічно чисті продукти...) допоможе тільки мені, але якби кожен робив якусь малесеньку, але корисну справу - світ би став кращим  :)

всьо, треба позбутись того ідеалізму

wertomaniak

• співбесідник
  • **
  • Шанування: 4

І хай мій малюсінький вклад (вчасно вимкнути з зарядного пристрою телефон, поставити енергозберігаючі лампи, ходити частіше пішки, приймати душ, а не ванну, купувати екологічно чисті продукти...) допоможе тільки мені, але якби кожен робив якусь малесеньку, але корисну справу - світ би став кращим  :)

Поділяю твою думку на 100 %, сам намагаюся і агатую до іншого способу життя.
На рахунок ЄС--новини: вони так толком і не домовились про зменшення викидів СО2 [:bum:] [:bum:] [:bum:]

Незнаю як ти Ухфіро на все це так скептично дивишся, для прикладу я ще не бачив такої зими,щоб в грудні вдарили морози і починалася зима,а через тиждень все розтаїло....
Ухвіро тим більше, якщо ти вчив географію--то маєш знати про парниковий ефект(це науковий факт)
Where are past days? =((

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
ні, ну ви реально не читаєте, що я дав

Катінька

• Генеральний балакун
  • Шанування: 36
А ти хочеш, щоб усі твою думку поділяли?  :)
можливо і не читали  [:pd:] але вони кажуть все те, що думють на рахунок цієї теми.

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
"Вони" кажуть те, що прочитали чи почули з одного джерела.
Я даю ще матеріал, який висвітлює питання з іншої сторони.

Після того, як ми роздивимось різні точки зору, можна обговорити наші позиції. Моя думка щодо такого алгоритму хибна?

Balerynka

• Генеральний балакун
так, клімат зімнюється, нехай закономірно, але ж екологічні проблеми залишаються...

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
Яка екологічна проблема тебе особисто зачіпає конкретними проявами?

Balerynka

• Генеральний балакун
Мене зачіпає відношення чиновників до проблем мого міста (і вцілому України - теж).

Сміття, брудно і коли працював завод, то люди, що жили на околиці знімали з шибок щоранку шар попелу, річка вже давно не придатна для плавання, хоча вона була такою мальовничою і глибоководною ще зовсім недавно, про те, яка вода тече з труб - просто промовчу...

Проблем багато, але не такого глобального характеру. Хотілось би, щоб нарешті хтось "активізував мізки" і почав щось робити. Але, як я вже казала, від нас теж немало залежить.

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
Коли ми позбуваємось "глобальності" і кажем про конкретні речі, проблеми стають більш зрозумілими.

wertomaniak

• співбесідник
  • **
Ухфіро які точки зору???!!
Ти вчив географію і екологію???Чи скажеш весь матеріал який там викладають--неправильний???
Where are past days? =((

wertomaniak

• співбесідник
  • **
до речі, про статтю---на перший погляд сайт якихось "додіків"--тобто роблений невідомо ким(новини йдуть одна за другою ніяк не відокремлюючись---це дуже грубе порушення масмедіа).
До речі статтю так і не дочитав, зрозумівши,що толку немає.
Хоча зауважив один факт--ну,припустимо,глобального потепляння немає і що??все--ми вижили,спаслись?НІІІ...це лише одна із проблем зміни клімату і Землі....
Вирішивши одну проблему,не зникне інша!!!!
Where are past days? =((

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
wertomaniak, припини істерику...

Сайт Ехо Москви - дуже складний і змістовний...
Величезезну кількість відео, аудіо та текстового матеріалу - кожну передачу можна освоїти у зручному форматі...
Це сайт радіо, а не новин.
Смішно, як ти на них наїхав... Розкажи-но мені про правила масмедіа...

Те, що ти не маєш толку від читання статті - це твоя проблема. Навчись сприймати інформацію... навіть якщо вона не викликає істеричний глобальний ажіотаж...

Вижили???Спаслись????  :)
Ґвалт! Рятуйте!!! Людство вимирає, планета гине, Галактего опасностє, інопланетяни, друге пришестя...

Що тебе особисто вбиває? От зараз, в цю хвилину - яка реальна небезпека на тебе чигає?

Катінька

• Генеральний балакун
 :D мені Вертоманіака більше подобається точка зору. Але мені та екологія\природа\навколишнє серидовище\ і тому под. вже надоїло, і глобальне потепління в тому числі. Ми цілий місяць по англійській і німецькій вчили про оці всі проблеми. То я есе написала стільки хоч лопни. Я згідна: проблем багато, і їх треба, якось вирішувати. А ці проблеми в більшості спричинені нами.  [:pd:]
Охфіро, чому ти такий егоїст? Не хочеш думати про наших нащадків? Хочеш те від чого ми зараз помираємо:Ми зараз дихаємо ужасним повівтрям,кщо його ще можна так називати. Маєм звукове забруднення, так само, як і земляне чи водяне. Сміття на пленеті сила - силенна. В озоновому шарі вже поробились такі звані дірки, через які потрапляє надмірна сонячна радіація.А ти знаєш,що це рак шкіри спричиняє - от і маєш помираємо. І т.д.  [:dn:] Багато чинників впливають на глобальне потепління. Але я не хочу про це все надмірно думати.. самі винні в тому,що зараз маємо. 

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
Я просив - не ліпити глобальщину...

Хтось задихається? Комусь заважають звуки? Переїжджає в село. Це проблеми місцевого значення.
Заважає сміття? - йди і викинь його у смітник.

Про озоновий шар, глобальне потепління, вуглекислий газ - це все незрозумілі процеси. Їх використовують, щоб вибивати астрономічні суми на фінансування сумнівних організацій.

Катінька

• Генеральний балакун
це твоя думка. я від своєї не відмовлюсь. А чому ми маєм переїжджати, та й в селі не ліпше.  [:dy:] Я просто навела тобі приклади того, від чого ми вмираєм. Адже ти "істерики "вертоманіака не розумів.  [:pd:]

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
Хто це ми?
І від чого?

тільки з фактами і статистикою, будь ласка...

Катінька

• Генеральний балакун
Ті кому мішає шум і забруднене повітря. А також куча сміття навкруги - те саме є й в селі.

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
хто вмирає від шуму і сміття так, що про це треба говорити в глобальному масштабі?

хоч один приклад знаєш?

Катінька

• Генеральний балакун
Я наприклад і моя сім я..шуму перенести не можемо. Ти знаєм. як це на психіку впливає..???  [:bum:] Ми зараз в Сокільниках живем. Ось тобі приклад. Я б у Львові жити не змогла  [:scd:]

OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
тобто ніхто ще не вмер?

Катінька

• Генеральний балакун
Я таких не знаю,але думаю,що це шкоду завдає. Але чи ти можеж доказати зворотнє?  Наприклад моя пасихіка постраждала,Охфіро. 

wertomaniak

• співбесідник
  • **
Хтось задихається? Комусь заважають звуки? Переїжджає в село. Це проблеми місцевого значення.
Заважає сміття? - йди і викинь його у смітник.
Про озоновий шар, глобальне потепління, вуглекислий газ - це все незрозумілі процеси. Їх використовують, щоб вибивати астрономічні суми на фінансування сумнівних організацій.
мдааа...Ухфіро подивись фільм "Age of stupid". 
Хоча тебе переконати в протилежному---це швидше головою об стіну [:bum:]
Where are past days? =((

Афоризми

Завжди прощайте Ваших ворогів. Ніщо не злить їх більше.
Оскар Уальд

Корисна інформація