Не знаю, що тут ще за новини писати.
Куплю планки пам"яті DDR PC2100
    Ентер.Львів   Гаррі Поттер - український сайт

Автор Тема: У світі новин  (Прочитано 2329 раз)

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
  • Шанування: -911
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
Re: У світі новин
« Reply #100: 03.03.2010, 21:33:17 »
Американські психіатри з’ясували, чим корисна депресія, повідомляє в The New York Times Джонах Лерер, автор книги Як ми приймаємо рішення.
"Загадка депресії не у тому, що вона існує: розум, як і плоть, не захищений від поломок. Дійсним парадоксом депресії давно вважається її широке розповсюдження", - пише автор. Якщо шизофренією страждає менше 1% населення, то депресивні стани відчувають близько 7%.

Психіатр з університету Вірджинії Енді Томпсон зайнявся вивченням еволюційного коріння депресії разом з Полом Ендрюзом, психологом-еволюціоністом з Вірджинського університету Співдружності.

Пусковим механізмом депресії є розумовий процес, іменований "румінацією", - це нав’язливі роздуми, "пережовування" одних і тих же думок.

Як вважає психолог Сьюзен Нолен-Хексема, люди, схильні до румінації, частіше хворіють на депресією і хворобливіше реагують на стрес. Румінація пригнічує і розумові здібності: у стані депресії у людини погіршується пам’ять і тому подібне. Все це навело вчених на висновок, що румінація - марна витрата розумової енергії.

Проте Ендрюз і Томпсон, виходячи з еволюційного підходу, передбачили, що румінація виконує якусь корисну функцію. Румінація часто є реакцією на конкретний удар по психіці: наприклад, смерть близької людини або звільнення з роботи. У цьому випадку роздуми допомагають підготуватися до нового способу життя або робити висновки з помилок.

Основні симптоми депресії - нездатність відчувати задоволення, втрата інтересу до їжі, сексу і спілкування - мають конструктивний побічний ефект: не дають відвернутися від животрепетної проблеми, підбили підсумок Ендрюз і Томпсон.

І дійсно, при депресії активізується діяльність головного мозку у відділі, що відповідає за концентрацію уваги, причому чим сильніша депресія, тим активніший відділ. Робота цього відділу також стимулює аналітичне мислення.

На погляд Ендрюза і Томпсона, депресія - це спосіб розбудити наші слабкі аналітичні здібності, полегшити зосередження на складній дилемі. Якби депресії не існувало, ми навряд чи знаходили б вихід зі складних ситуацій. "Мудрість дається недешево, а платять за неї стражданнями", - зазначає автор статті.

Симптоми депресси мають конструктивний побічний ефект: не дають відвернутися від животрепетної проблеми

Наприклад, одному своєму пацієнтові з депресією, молодому викладачеві, Томпсон порадив проаналізувати його проблеми на роботі і прийняти конкретне рішення - звільнитися або залишитися. Вони разом ретельно проаналізували ситуацію, і, як тільки рішення було прийняте, викладач почав одужувати.

Публікація статті Ендрюза і Томпсона у журналі Psychological Review у 2009 році розколола психіатричне співтовариство: одні вітали їхню ідею як перший крок до переосмислення депресії, інші визнали безрозсудним теоретизуванням. Так, психіатр Пітер Крамер з університету Брауна ратує за вживання антидепресантів і заявляє, що романтизація депресії - щось типу ідеалізації сухот наприкінці XIX століття.

На думку Крамера, Ендрюз і Томсон ігнорують види депресії, які не вписуються в їхню еволюційну теорію: хронічну депресію, постінсультну і тому подібне.  Між здоровою реакцією на стрес і реакцією хворого депресією є очевидна різниця, підкреслює Крамер.

"Люди, які  страждають на тяжку депресією, часто забувають про свою  зовнішність: не миються, інколи навіть не користуються туалетом. Вони погано піклуються про дітей", - зазначив антрополог Ед Хейген, відзначивши, що ціна такої деструктивної поведінки дуже висока, аби пояснювати  це "перервою на роздуми".

У відповідь на критику Ендрюз і Томпсон визнають, що депресія - всеосяжний термін, за яким ховається цілий спектр симптомів, і гіпотеза аналітичної румінації дійсно застосовна лише до пацієнтів, що реагують на джерело гострого стресу.

"Проблема в іншому, - помічає Томпсон. - У нашому суспільстві депресія стала сприйматися як те, чого в будь-якому разі слід уникати, а якщо вже вона почалася - знімати її медикаментами. Ми так поспішали зняти з депресії клеймо ганьби, що затаврували печаль".

Гіпотеза Ендрюза і Томпсона вписується в загальні тенденції у науці - спроби переосмислити погляд на неприємні переживання і стани. Останнім часом вважалося, що негативних думок і відчуттів слід уникати: так, школа позитивної психології підводить наукову базу під ідею, що людина створена для щастя.

"Проте новітні дослідження негативних настроїв наводять на думку, що печаль має свої плюси і навіть найнеприємніші переживання несуть важливу функцію", - сказано в статті.

Складність у тому, аби змусити людей змиритися з гіркою мікстурою відчаю. "Навіть якщо біль корисний, прагнення уникнути болю залишається сильним інстинктом", - підсумовує автор.

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #101: 03.03.2010, 22:12:24 »
геніально

Небольшой немецкий муниципалитет Нидерциммерн начал распродажу выбоин на дорогах, чтобы собрать средства на ремонт дорожного полотна. На продажу выставлены около 40 выбоин стоимостью 50 евро каждая. Имена покупателей будут увековечены на небольших табличках, вделанных в дорогу рядом с залатанными на их средства ямками.

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #102: 03.03.2010, 22:16:40 »
Писатель из Екатеринбурга Владимир Блинов удостоился местной литературной премии за свою книгу "Роман без названия". Произведение екатеринбуржца, отмеченное организаторами премии как "самое оригинальное в 2009 году", примечательно тем, что состоит всего из одной строчки: "Не надо! Я сама".

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • Шанування: 127
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #103: 03.03.2010, 22:59:00 »
Повість Кріптона Мамонтова "Таємний знак"
Розділ 1 (і останній)

().()

Кінець.

Давайте премію
Я маленький мамонт, зліз в музеї із постамента, і зараз проголошую свої регламенти: хай бісяться із жиру всі парламенти, хай менти і далі кидають свої понти, хай демократії кранти, їм мене не перемогти! Бо я крутий!

Offline INFERNO

• завсідник
  • Шанування: 19
  • Стать: Жіноча
    • Перегляд профілю
« Reply #104: 08.03.2010, 17:56:31 »
Кріптон нагороджується премією !!!за найоригінальнішу повість!!!)
Привітаємо його))
Страх перед суспільством є таїною моралі,страх перед Богом є таїною релігії....

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #105: 08.03.2010, 18:09:59 »
молодець, вітаю...

тільки знак я, здається, розшифрував...

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #106: 11.03.2010, 19:44:56 »
значить ти осмислив всю велику глибину моєї повісті, всю філософськість і метафоричність її тексту! 
Я маленький мамонт, зліз в музеї із постамента, і зараз проголошую свої регламенти: хай бісяться із жиру всі парламенти, хай менти і далі кидають свої понти, хай демократії кранти, їм мене не перемогти! Бо я крутий!

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #107: 11.03.2010, 19:57:53 »
Я її оцінив, але е занурювася глибоко з головою  :)

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #108: 13.03.2010, 20:17:04 »
Британской полиции удалось установить личность педофила, пристававшего в сети к несовершеннолетней девочке. Как сообщает Sky News, злостным извращенцем оказалась другая девочка 10 лет от роду

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #109: 21.03.2010, 11:37:10 »
Вчені НАСА виявили у складі Сонячної системи невидиму планету, з впливом якої пов'язані катастрофи, які відбуваються на Землі з періодичністю в десятки мільйонів років.

За даними дослідників, "Немезіс" або "Зірка смерті", в п'ять разів перевершує за розмірами Юпітер і є коричневим карликом, який не піддається спостереженню.

Вчені вважають, що, проходячи через хмари Оорта, гравітаційне поле Немезіс направляє в бік Землі метеорити, комети.

----------------------------------------------------------------------------
Ось, хто винен у всіх бідах нашої планети!!! А я думав жидо-масони...(

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #110: 21.03.2010, 12:11:10 »
коричневий карлик?
не Гітлер часом? :)

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #111: 21.03.2010, 12:18:47 »
 :o він насправді не помер, а полетів в космос!!!

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #112: 21.03.2010, 12:43:41 »
це його аватар...

Думаєш нацистські вчені просто так свій шнапс пили?

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #113: 22.03.2010, 18:04:07 »
16-річна американка Енні Левіц так часто набирала повідомлення на клавіатурі телефону, що це призвело до затискання нервових закінчень в кисті руки. Тепер дівчина не може утримати в руці навіть чашку і змушена носити спеціальні рукавички-фіксатори.

Як розповіла мати дівчини, Енні писала до 100 повідомлень на день. На місяць виходило понад 2 тисяч SMS-повідомлень. Незабаром Енні почала скаржитися на біль в кисті руки і в пальцях.

Лікар-ревматолог встановив, що школярка страждає від карпального тунельного синдрому - серединний нерв здавлюється кістковими стінками в області зап'ястя. Тунельний синдром вважається професійною хворобою друкарок і тих, кому доводиться багато часу проводити за комп’ютером. Зазвичай він зустрічається у людей старшого віку.

Тунельний синдром викликає оніміння кисті, через що складно утримувати предмети в руці - Енні зізналася, що вже розбила декілька тарілок і чашок в кафе. Зараз дівчина носить рукавички-фіксатори, які утримують кисть в правильному положенні.

Мати Енні розраховувала, що хвороба змусить дівчину припинити так часто писати SMS. Але школярка, якій тепер боляче друкувати і складно утримувати телефон у руці, всього лише скоротила кількість повідомлень - в середньому виходить 37 штук на день.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Шо за молодьож пішла....І шо за мама, шо не може відівчити дитину від СМС)

Offline Antaria

• завсідник
  • Шанування: 31
  • Пізнай самого себе
    • Перегляд профілю
« Reply #114: 23.03.2010, 19:42:31 »
100 повідомлень у день :o :o :o

видно що дівчині немає чим зайнятись
Приймай себе таким, яким ти є, але не забувай - яким маєш стати...

Offline Balerynka

• герой-базікало
  • Шанування: 80
  • ♡ trust your heart ♡
    • Перегляд профілю
« Reply #115: 23.03.2010, 21:44:16 »
видно, що дівчині пора купити комп, щоб було зручно тицяти по клаві... :)
мльо, ото прочитала і кисть руки заболіла і мишка стала така незручна, ой-йо-йо-й...рятууууйте :D
Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #116: 23.03.2010, 21:51:00 »
насправді 100 повідомлень за день не так вже й багато))) багато знайомих моїх так пишуть....але не день в день і систематично)

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #117: 25.03.2010, 23:10:33 »
Німецькі вчені ідентифікували новий, раніше невідомий вид стародавньої людини. Ці люди мешкали 48-30 тисяч років тому на території Південного Сибіру (сучасний Алтайський край) одночасно з неандертальцями й людьми сучасного типу.

Чергову сенсацію у світі науки оприлюднили фахівці знаменитого німецького Інституту еволюційної антропології Макса Планка. Відкриття було зроблене вченими за допомогою генетичного аналізу кісткових останків.

Науковці провели розшифровку так званої мітохондріальної ДНК, витягнутої зі скам'янілого фрагмента фаланги пальця, який російські археологи знайшли під час розкопок у печері Денисова на Алтаї ще в 2008 році.

Аналіз показав, що структура ДНК знахідки на 50% відрізняється від генетичного коду як сучасної людини, так і неандертальця.

"Мова, напевне, йде про новий вид людини, який раніше не був відомий світовій науці", - розповіли керівники дослідження Йоханес Краузе і Сванте Паабо.

Вони вказали, що охрестили цей різновид стародавніх людей словом "Денисов", за назвою печери, в якій виявили фрагмент скелета. Ймовірно, це були останки дитини у віці 5-7 років. До речі, разом з частиною пальця археологи знайшли і сліди досить розвиненої культури - браслет та інші прикраси.

На думку фахівців, мова йде про особливу лінії в розвитку людини, яка веде своє походження з Африки. Як з'ясувалося, в цій частині сучасної Росії пліч-о-пліч жили три різновиди людей - Homo Sapiens, неандертальці і "Денисов".

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #118: 25.03.2010, 23:53:09 »
Який древній рід Денисових :)

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #119: 08.04.2010, 22:08:50 »
Армія США застосувала музику Metallica для психічної атаки на талібів
--------------------------------------------------------------------------------------
Ось вона - справжня сила металу  [:ar:]

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #120: 10.04.2010, 11:26:05 »
У Москві жінка почала народжувати прямо в кінотеатрі за переглядом комедії.
Москвичка Ліда, перебуваючи на дев'ятому місяці вагітності, разом з чоловіком Андрієм спокійно пішла до кінотеатру ввечері, не передбачаючи, чим завершиться цей похід.
"Це не перша моя вагітність. За всіма ознаками було зрозуміло, що народжувати мені ще не скоро. Але фільм виявився таким смішним, що через півгодини після початку я зрозуміла, що ось-ось народжу!", - розповіла матір.
Додивитися комедію подружжю так і не вдалося. У Ліди почалися перейми. Переляканий до смерті чоловік посадив жінку в машину і повіз її до пологового будинку. Але через столичні пробки Лідія народила прямо в машині. У лікарню подружжя приїхало вже з немовлям на руках.
"Все пройшло добре, - радіє мати. - Дочка народилася здоровенька: 3450 грамів і 51 сантиметр. Ось тільки ми тепер за нашого тата переживаємо - він після такого стресу досі не може відійти".
Щасливі батьки назвали дівчинку Асель - на честь головної героїні комедії "Іронія кохання", яку вони дивилися в той вечір.

----------------------------------------------------------------
Добре, шо не було реклами в той час, і не назвали дівчинку Доместосом....

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #121: 10.04.2010, 11:31:26 »
Це реклама фільму?
Добре, що він не настільки смішний, що й чоловіку довелось вродити.

Online Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #122: 10.04.2010, 11:33:02 »
це реклама родів =) "Народжуйте в будь який час і в будь якому місці! Україні потрібна нація!"

Offline INFERNO

• завсідник
  • Шанування: 19
    • Перегляд профілю
« Reply #123: 10.04.2010, 11:36:36 »
Модно булоб ))Доместос,до дошки)
Страх перед суспільством є таїною моралі,страх перед Богом є таїною релігії....

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #124: 10.04.2010, 11:39:58 »
Україні потрібні москалі?

Афоризми

Господи, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я не можу змінити; мужність, щоб змінити те, що можу; і мудрість, щоб відрізнити одне від другого.
Етінгер

Останні дописи

Цьоця: ФОТО ДНЯ - (Cripton Mamontoff)
Сьогодні в 13:17:17
Цьоця: ФОТО ДНЯ - (Марія Руда)
Сьогодні в 13:14:13
Допомога: технології - (W@$YLI$K)
Сьогодні в 13:04:02
Задимлені думки. Cripton Mamontoff - (Cripton Mamontoff)
Сьогодні в 11:54:26
Літо - летс паті бегін =) - (Cripton Mamontoff)
Сьогодні в 11:52:40

Хто на сайті

10 Гостей, 5 Користувачів
Prubluda, W@$YLI$K, DetektyV, Cripton Mamontoff, D@фно4k@