Не знаю, що тут ще за новини писати.
Куплю планки пам"яті DDR PC2100
    Ентер.Львів   Гаррі Поттер - український сайт

Автор Тема: Я - ДЕТЕКТИВ  (Прочитано 551 раз)

Offline Наталі

• форумчанин
  • Шанування: 4
  • Стать: Жіноча
    • Перегляд профілю
Я - ДЕТЕКТИВ
« Topic Start: 07.03.2010, 18:52:03 »
Взагалі-то, створити цю тему мене надихнула тема "Загадки". Правила дуже прості: я викладаю історію, у якій все подається "очима" слідчого. В кінці цей слідчий (або детектив - як кому більше подобається  ;) ) висловлює свій вердикт. Завдання ентерівців: пояснити, чому саме так.

Ну, вперед!
Він не міг з'їхати з глузду - нізвідки було!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
Re: Я - ДЕТЕКТИВ
« Reply #1: 07.03.2010, 18:52:26 »
Історія №1.

ВИКРАДЕННЯ МАЛЮКА

Ви їдете в один з найсучасніших і найбагатших районів міста - Вам щойно подзвонили і повідомили, що хтось викрав дитину. Ви дзвоните в двері, і Вам її відкриває служниця із засмученим обличчям.
- Дякувати богу. Ви приїхали! - говорить вона.
- Містер і місіс Хардінг виїхали на вихідні. - каже дівчина, - а мені доручили дивитись за Джеррі. Йому два роки, і я залишила його в дитячій погратись іграшками, а сама пішла на кухню. Потім мені здалось, що сходами хтось йде. Я побігла в дитячу і побачила там, як чоловік вилазить у вікно, тримаючи Джеррі на руках! Я завмерла в шоці. Потім закричала і кинулась до вікна.
Я бачила, як чоловік скочив з драбини приблизно з висоти 10 футів. Разом з дитиною! Він ледь не впустив Джері, коли приземлявся! Потім він підбіг до чорної машини, сів у неї разом з малюком і поїхав.
Дівчина розплакалась.
Ви дивитесь на зім’яту ковдру на дитячому ліжечку, на розсипану по підлозі ДИТЯЧУ присипку - великі чоловічі сліди ведуть до відкритого вікна. Все інше в кімнаті акуратно прибрано.
Ви виходите на вулицю і йдете навколо будинку туди, де під вікном дитячої кімнати стоїть драбина. Ви знаходите лише декілька слабких відбитків на м'якій землі біля самої драбини і більш нічого цікавого.
Дівчина приєднується до Вас і показує клаптик паперу, який, за її словами, вона витягнула з поштової скриньки. Ви читаєте: "Вашого малюка повернуть живим за 50 000 доларів. Ми швидко дамо про себе знати".
- Як Ви думаєте, чи потрібно подзвонити містеру і місіс Хардінг? - запитує вона.
- Ми так і зробимо, як тільки Ви мені скажете, де дитина! - відповідаєте Ви.
Чому Ви запідозрили служницю?

Offline Марія Руда

• завсідник
  • Шанування: 87
    • Перегляд профілю
    • Марія Руда
« Reply #2: 07.03.2010, 18:59:38 »
Ммм... Мабуть тому, що служниця надто сильно побивалася за чужою дитиною?
Чи може тому, що вона ретельно прибрала весь будинок, аби змити відбитки пальців свого коханця, який викрав дитину?
А ще вона сказала, що чоловік вистрибнув з вікна з 10 футів, а відбитки на землі такі легенькі, наче він просто акуратно зліз.

:)
http://maria_ruda.livejournal.com - мій світ, мої історії, моє натхнення...

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
  • Шанування: -911
  • Стать: Чоловіча
    • Перегляд профілю
« Reply #3: 07.03.2010, 19:00:12 »
Ми блефуємо, вимагаючи, щоб служниця сама все розказала, але зовсім не впевнені у її причетності  :)

Offline Jim

• завсідник
  • Шанування: 50
    • Перегляд профілю
« Reply #4: 07.03.2010, 19:02:09 »
їй почулося, що "сходами хтось йде"...
а там була драбина...

Offline Цьоця

• герой-базікало
  • Шанування: 92
    • Перегляд профілю
« Reply #5: 07.03.2010, 19:02:42 »
По-перше, що за дурне питання - чи дзвонити батькам дитини? Кожна нормальна людина при викраденні спочатку подзвонить батькам, а не детективу)))

По-друге, не були розкидані іграшки
По-третє, хіба в такому віці ще користуються присипкою? [:pd:] ну, хоча бавитись міг)
І ще -  якщо стрибати з висоти, то сліди мали б бути не слабенькі...

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #6: 07.03.2010, 19:07:39 »
я вражений вашими судженнями - вам би в детективи!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #7: 07.03.2010, 19:18:00 »
Усі молодці!  [:clap:] [:clap:] [:clap:]   Тільки ще одна деталь: якщо б дівчина, як вона сказала, підбігла до вікна, там були б і відбитки її ніг.  [:db:]

Далі буде...
« Останнє редагування: 07.03.2010, 19:22:03 by Наталі »

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #8: 08.03.2010, 17:53:29 »
Історія №2.

ЛИСТ БАНКІРА

Кейт Стреттон, молодий віце-президент банку, зник з міста із значною сумою державних грошей. Досі всі зусилля знайти його були безуспішні, однак щойно вам подзвонила Сандра Хеммонд. Стреттон деякий час зустрічався з цією дівчиною, поки не захопився її найкращою подругою Бетті Веарінг. Про це писали всі газети, які висвітлюють світські новини.
І ось ви сидете у вестибюлі багатого будинку, де знаходиться квартира Сандри, надіючись почути обіцяну "життєво важливу" інформацію про Стреттона.
Нарешті Сандра входить у вестибюль з вулиці.
- Пробачте, що заставила вас чекати, - каже вона. - Я дзвонила вам з квартири Бетті Веарінг.  Вона сьогодні влаштовувала прийом.
Сандра веде вас в свою розкішну квартиру і там починає розповідь.
- Я впевнена, що Бетті Веарінг могла б повідомити вам, де знаходиться Кейт. Під час прийому я ввійшла в її спальню, щоб поправити макіяж, і знайшла першу сторінку листа, яке Кейт написав Бетті. Мені не соромно, що я прочитала його: там було багато емоцій і мало інформації. Однак ця сторінка закінчувалась на середині фрази, яка здалась мені цікавою. Думаю, що якби вам вдалось знайти другу сторінку...
Ви перебиваєте міс Хеммонд, даючи їй листок паперу, який підібрали під час обшуку в квартирі банкіра, що втік.
- Це почерк Стреттона? - запитуєте ви.
Сандра уважно дивиться на папір. Вона злегка знизує плечима і починає ритись в своїй сумочці. Потім вона висуває один за одним ящики столу і, нарешті, знаходить окуляри. Надівши їх, вона знов дивиться на записку і каже:
-Так, це почерк Кейта. Ніяких сумнівів.
-Міс Хеммонд, - кажете ви,- думаю, що ваша історія з початку до кінця видумана. Вами керує ревність і бажання спричинити неприємності Беті Веарінг!

Чому ви так вирішили?

Offline TOLLY-PAMACHOVA

• завсідник
  • Шанування: 80
  • Антипопелюшка
    • Перегляд профілю
« Reply #9: 08.03.2010, 18:03:33 »
Якщо окулярів поруч неї не було, то як вона взагалі прочитала лист на прийомі?
Темна історія. Складається враження, що ця Хеммонд сама той лист отримала.
Я і Тінь Моя... нам є про що порозмовляти.
Аби ти ніччю ще жила, то я б ніколи не лягала спати!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #10: 08.03.2010, 18:06:46 »
Правильно  [:clap:] . Тільки не отримала, а повністю вигала.

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #11: 08.03.2010, 18:07:34 »
Історія № 3.

ЗНИКЛІ ПЕЙЗАЖІ

Джошуа Герман, директор місцевого художнього музею, прийшов до вас за порадою.
- Я наглядаю за музейними картинами, - говорить він - Але крім цього в мене була ще і власна колекція пейзажів. Вісім полотен зберігалися в шафі в моєму особистому кабінеті. Ніхто не знав про них. Хочу вам сказати, це були чудові пейзажі, і я ними дуже пишався. Але сьогодні вранці я виявив, що вони вкрадені!
- У кого є доступ до цієї шафи? - запитуєте ви.
- Тільки в трьох інших членів ради директорів музею. Я впевнений, що хтось з них переглянув змотані полотна в куті шафи і виніс їх.   Чи не погодитеся ви прийти сьогодні вдень на засідання ради директорів, де я збираюся сказати про крадіжку? Я був би вам дуже вдячний.
На засіданні ради Джошуа Герман представляє вас як свого "доброго знайомого", але не говорить, навіщо ви прийшли. Ви знайомитеся з членами ради - Арнольд Велч, досить суворої зовнішності, тонкогуба Мері Хоукінс і бездоганно одягнений Девід Манн.
- Мені сумно про це говорити, - починає Герман, - але в нас відбулася крадіжка, пропали деякі твори мистецтва із шафи в моєму кабінеті - я витратив багато сил і засобів, здобуваючи їх для своєї особистої колекції.
У розмову відразу вступає Мері Хоукінс:
- Можливо, вам не слід було витрачати так багато сил на свої особисті справи.
- Все робилося абсолютно законно, - говорить Герман, - у вільний від роботи час. Арнольд Велч зауважує:
- Я згідний з Мері Хоукінс. Якби  ви збирали ці пейзажі для музею, а не для себе, нічого подібного не трапилося б.
Девід Манн додає:
- Ну добре, якщо ви припускаєте, що хтось з нас має до цього відношення, то мене можете виключити відразу: я не був у музеї з часу нашого останнього засідання три тижні назад.
Після того, як збори ради закінчуються, ви говорите Джошуа Германові:                       
- У мене є підстави підозрювати одного з них.

Кого ви підозрюєте і чому?

Offline TOLLY-PAMACHOVA

• завсідник
  • Шанування: 80
  • Антипопелюшка
    • Перегляд профілю
« Reply #12: 08.03.2010, 18:16:07 »
тут я розгубилась.  [:dn:] не сподобався Арнольд Велч. з чого він взяв, що зникли саме пейзажі?
де ти береш історії?
Я і Тінь Моя... нам є про що порозмовляти.
Аби ти ніччю ще жила, то я б ніколи не лягала спати!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #13: 08.03.2010, 18:24:00 »
Молодець[:good:] [:good:] [:good:]

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #14: 08.03.2010, 18:24:20 »
Далі буде...

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #15: 24.03.2010, 19:15:09 »
Історія № 4.

НЕПЕРЕКОНЛИВЕ АЛІБІ

Сильний шторм шпурляє зі сторони в сторону  маленький парохід, на якому ви пливете. Раптом роздається постріл. Ви поспішаєте до східного трапу і бачите стюарда, що схилився над тілом чоловіка. Це мільйонер Амос Поттер, він убитий пострілом у голову.
Разом з капітаном корабля ви починаєте з'ясовувати, де знаходилися пасажири в момент убивства. Починаєте з тих, хто був найближче до місця трагедії. Першим ви допитуєте секретаря вбитого - високу худу людину по імені Пилип Демарест.
- Коли я почув постріл, - говорить Демарест, - я був у себе в каюті, писав лист.
- Можна поглянути на цей лист? - питаєте ви.
Демарест протягує вам лист, і ви звертаєте увагу на те, що він написаний дрібним красивим і чітким почерком. Лист написаний на бланку пароходу й адресований жінці по імені Ганна.
Наступну каюту займає Кліффорд Ларкин, який страшенно нервується під час допиту. Він говорить, що хвилин за 15 до того, як прогримів постріл, йому стало погано через шторм і він відправився в кают-компанію, щоб чогось випити. Постріл він почув на зворотному шляху.
Після того, як ви з капітаном встановили, що інших пасажирів чи членів екіпажу в момент вистрілу не було поблизу, ви повертаєтеся до двох з тих, кого ви допитували спочатку, і говорите:
- Дещо у вашій розповіді збудило мої підозри, тому, боюся, нам доведеться продовжить допит.
Кого ви підозрюєте і чому?

Offline Cripton Mamontoff

• Шалене помело
  • Шанування: 127
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #16: 24.03.2010, 19:25:26 »
1. Секретар - як на маленькому пароході можна писати красивим дрібним і чітким почерком?
А чого не опитали стюарда, який схилився над тілом?

(А в бивця - капітан. У всіх детективах так))))))
Я маленький мамонт, зліз в музеї із постамента, і зараз проголошую свої регламенти: хай бісяться із жиру всі парламенти, хай менти і далі кидають свої понти, хай демократії кранти, їм мене не перемогти! Бо я крутий!

Offline Крижинка

• герой-базікало
  • Шанування: 48
  • Не дивися в минуле! Там майбутнього не знайдеш!
    • Перегляд профілю
« Reply #17: 24.03.2010, 19:27:36 »
а мені здається, що треба підозрювати того, кому стало погано)
(читай: в мене жіноча логіка, тобто її відсутність) чому саме погано? чому нервує? чому через шторм? чому за 15 хв???
Тіло тут. Думки, мрії, бажання - там

Offline OOHFIRO

• Administrator
  • Вар'ят-балабол
    • Перегляд профілю
« Reply #18: 24.03.2010, 19:28:11 »
підозрюю... себе

я вбив і пограбував мільйонера, а потім роблю вигляд, що розслідую вбивство

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #19: 24.03.2010, 19:30:10 »
Ух,
Цитувати
ви повертаєтеся до двох з тих, кого ви допитували спочатку, і говорите:
- Дещо у вашій розповіді збудило мої підозри, тому, боюся, нам доведеться продовжить допит.
Хібашо ти сам себе допитував)))
Я маленький мамонт, зліз в музеї із постамента, і зараз проголошую свої регламенти: хай бісяться із жиру всі парламенти, хай менти і далі кидають свої понти, хай демократії кранти, їм мене не перемогти! Бо я крутий!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #20: 24.03.2010, 19:35:32 »
а мені здається, що треба підозрювати того, кому стало погано)
(читай: в мене жіноча логіка, тобто її відсутність) чому саме погано? чому нервує? чому через шторм? чому за 15 хв???

Ну, бути знервованим можна з багатьох причин (наприклад, через морську хворобу :) ). А ось Кріптон правильно підмітив за почерк. Лист, за словами Демареста, писався під час вбивства, але написаний дуже красивим і розбірливим почерком. Малоймовірно зберегти такий почерк під час сильного шторму. Тому вбивця - він.
Молодець  [:good:] .

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #21: 24.03.2010, 19:38:29 »
 [:cw:]  я Мамонт (наголос на о) Пуаро!

Offline Наталі

• форумчанин
    • Перегляд профілю
« Reply #22: 24.03.2010, 19:39:35 »
Історія № 5

Зниклі гроші

Північ. Ви стоїте на порозі квартири Боба Трейнора і натискаєте кнопку дзвоника. Він відкриває вам двері - висока молода людина, дуже худа і бліда, з густою щетиною.
- Гроші! - вигукує він. - Вони зникли. Вся готівка, що я зібрав сьогодні, - майже 2000 доларів! Я працюю в кредитній компанії "Олл харт". Сьогодні в мене було багато приватних викликів по довгострокових кредитах. Це така удача! Майже дві штуки! Для цього, знаєте, потрібен талант. Потрібно вміти змусити їх розщедритися.
- Ви викликали мене з приводу пограбування, містер Трейнор, - вимовляєте ви стомлено.
- Так-так. Вибачите. Я повернувся сюди трохи пізніше одинадцятої, поклав свій портфель із грошима на ліжко і пішов поголитися. Коли я голився, стоячи перед умивальником, то позаду почув якийсь шум. Перш ніж я оглянувся, на мою голову звалився страшний удар! І я знепритомнів. Коли я прийшов у себе, портфеля не було.
- Як, на ваш погляд, грабіжник міг потрапити в будинок? - запитуєте ви.
- Мабуть, через вікно, що виходить на пожежні сходи. Воно було відкрите, а я точно знаю, що не відкривав його, прийшовши додому.
Ви дивитеся на синець на потилиці в Трейнора, потім підходите до вікна і дивитеся крізь сітку на пожежні сходи.
- Ви хочете мені ще що-небудь сказати? - звертаєтесь ви до Трейнора.                         
- Ні. Ох, звичайно, інші службовці в нашій установі знали, що я сьогодні працюю по викликах, збираючи плату, і можливо...
- Нічого не можливо! - говорите ви. - Ви самі взяли ці гроші. Де вони?

Чому ви запідозрили Трейнора?

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #23: 24.03.2010, 19:44:14 »
Цитувати
 і дивитеся крізь сітку на пожежні сходи.
=)
Плюс поведінка того дядька - старався заговорити зуби
плюс це логічно - вдати шо тебе обікрали і не платити податок)

• Шалене помело
  • хаос
    • Перегляд профілю
« Reply #24: 24.03.2010, 19:47:51 »
а і ше мені не подобається прізвище Трейнор =)

Афоризми

Не задавайте мені безглуздих питань, і я не буду вам брехати.
Олівер Голдсміт

Останні дописи

Житіє моє :) - (Марія Руда)
Сьогодні в 17:23:50
Комп'ютерні ігри - (Cripton Mamontoff)
Сьогодні в 15:16:34
Комп'ютерні ігри - (Cripton Mamontoff)
Сьогодні в 15:08:13
Цьоця: ФОТО ДНЯ - (Марія Руда)
Сьогодні в 14:58:54
Цьоця: ФОТО ДНЯ - (Цьоця)
Сьогодні в 14:41:01